top of page

Opening afval overslagstation in Koceljeva

06 April 16

 

Ameco heeft het Servische ministerie van Landbouw en Milieu geholpen met het ontwerp en de bouw van een afval overslagstation in de gemeente Koceljeva. Daartoe werd financiële steun verleend door de Nederlandse overheid.

Op 5 april 2016 is het afval overslagstation in Koceljeva officieel geopend door de heer Hendrik van den Dool, Ambassadeur van de Nederlandse ambassade, de heer Dušan Ilinčić, Burgemeester van de gemeente Koceljeva en de heer Mr. Alexander Vesić, Raadsadviseur van het Servische ministerie van Landbouw en Milieu.

 

Het overslagstation biedt de gemeente Koceljeva de mogelijkheid om huishoudelijk afval te ontvangen van de inwoners van Koceljeva en Vladimirci en te zorgen dat het ingezamelde en gescheiden afval wordt getransporteerd naar (1) het toekomstige regionale afvalbeheercentrum Kalenic, en (2) naar bestaande en toekomstige recycling bedrijven in Servië. Een van de belangrijkste elementen is om burgers aan te moedigen recyclebare afvalfracties te scheiden en de gescheiden fracties (kunststoffen, papier, elektrisch en elektronisch afval, metalen, etc.) naar het overslag station te brengen. Een milieustraat is onderdeel van het overslagstation.


Hierdoor wordt in Servië het principe van de circulaire economie geïntroduceerd, die wordt gebruikt als een nieuwe term voor een industriële economie die geen afval en verontreiniging produceert.

 

Vanaf dat moment, tot de laatste dag van de Nederlandse hulp, die is gepland voor najaar van 2016, zal de gemeente worden bijgestaan ​​in het proces van verbeterde inzameling en het beheer van gemeentelijk afval. Ameco zal helpen bij de ontwikkeling van een afvalinzameling strategie en zal helpen bij het opstellen van een operationeel plan voor het afval overslagstation. Cruciaal in deze fase voor de Servische autoriteiten is om het Servische bedrijfsleven te versterken in lijn met de Europese beginselen van een circulaire economie.

 

 

 

 

 

 

bottom of page