top of page

Duurzaam ondernemen

Het stimuleren van sociale, economische of milieuvriendelijke initiatieven en ondernemerschap in landen in transitie en opkomende markten vormt een belangrijk werkterrein voor Ameco.

 

In opkomende markten ondersteunen we Nederlandse bedrijven die duurzaam willen ondernemen, bijvoorbeeld bij het introduceren van duurzame producten of diensten, zoals duurzaam toerisme, FSC certificering van hout, de marketing en distributie van zonnepanelen of het introduceren van milieuvriendelijke productietechnieken. Bij het uitvoeren van deze projecten leveren we expertise op het gebied van marktbewerking, certificering en intercultureel management. Daarnaast werken we met overheden aan maatregelen die de duurzame marktbewerking ondersteunen.

 

In landen in transitie streven we naar het ontwikkelen van duurzame initiatieven die naadloos aansluiten bij de lokale context. In dit kader ondersteunen we kleine startende organisatie bij het zelfstandig ontwikkelen van initiatieven. Ameco levert kennis over projectidentificatie, ontwikkeling en -uitvoering en organiseert tenderprogramma’s.

bottom of page